Skip to content

Bouwdroger huren?

Bouwdroger huren

Waarom een bouwdroger huren?

Een bouwdroger huren kan de ideale oplossing zijn als je het stucwerk (versneld) wilt laten drogen. Of als je simpelweg vocht uit huis wilt halen. Bij ons huur je al een bouwdroger vanaf €45,- per week. Bij onze prijzen gaan we ervan uit dat je de bouwdroger zelf bij ons komt halen én terugbrengen. Ook is het in overleg natuurlijk mogelijk dat wij de bouwdroger op locatie brengen én ophalen. Net zoals het huren van een bouwdroger voor een langere periode. Neem in deze gevallen vrijblijvend contact met ons op.

Bouwdroger huren

Type: Klein

Geschikt voor het drogen van een kleine ruimte zoals badkamer of keuken.

 • 350 m³/uur, radiaal ventilator
 • 230 V / 50 Hz
 • 0,83 kW / 3.7 A
 • 49,5 x 45,5 x 90,0 cm
 • 31 KG

Type: Midden

Geschikt voor het drogen van een middelgrote ruimte zoals een woonkamer.

 • 600 m³/uur, radiaal ventilator
 • 230 V / 50 Hz
 • 1.5 kW / 6.5 A
 • 48,0 x 52,5 x 82,0 cm
 • 45 KG
Bouwdroger huren

Type: Groot

Geschikt voor het drogen van een volledig woonhuis.

 • 800 m³/uur, radiaal ventilator
 • 230 V / 50 Hz
 • 2.1 kW / 9 A
 • 58,5 x 63,0 x 102,0 cm
 • 66 KG
Laagsteprijsgarantie logo

Overal te plaatsen

Onze bouwdrogers zijn gemakkelijk in iedere ruimte te plaatsen.

Verzending Nederland logo

Levering door heel Nederland

Wij leveren door heel Nederland. Afhalen is ook een mogelijkheid.

Niet goed geld terug logo

Scherpe prijs

Wij hanteren scherpe prijzen. Al onze prijzen zijn inclusief btw.

Uitstekendeservice logo

Hygiënisch

Onze bouwdrogers worden altijd grondig gereinigd vóór levering.

Bouwdroger plaatsen

Versnel het drogen met een bouwdroger huren

Een bouwdroger huren is ideaal wanneer je het stucwerk gemakkelijk wilt laten drogen. Of als je simpelweg het huis wilt ontvochtigen. Als je bij ons een bouwdroger huurt dan weet je zeker dat deze geschikt is voor iedere ruimte in huis.

Huur een bouwdroger alleen voor de periode dat je hem nodig hebt. En breng hem eenvoudig terug als het stucwerk gedroogd is. Of als het huis volledig ontvochtigt is. Eenvoudig in gebruik. Zo hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken. 

Direct een bouwdroger reserveren

Met het invullen van onderstaand formulier maak je een reservering voor het huren van een bouwdroger Nadat wij jouw reservering ontvangen hebben zullen wij deze zo spoedig mogelijk bevestigen. Liever laten bezorgen en/of ophalen door ons, dit graag even aangeven bij vragen/opmerkingen. Dan maken wij een passende offerte voor je.

Bouwdrogers huren om tijd te besparen

Als het stucwerk binnenshuis is aangebracht, krijg je waarschijnlijk de instructies om het rustig te laten drogen. Zo zitten er vaak nog liters vocht in het stucwerk, om het gips te laten vormen. Afhankelijk van de dikte van het stucwerk, de temperatuur en de ventilatie kan de droogtijd verschillen. 

Met een bouwdroger van Lekker te huur versnel je de droogtijd maximaal. En kan je het bouwproces eerder vervolgen. Begin dan ook eerder met verven of behangen binnen een ruimte dankzij de bouwdroger huren. Het vocht wordt eenvoudig opgevangen in een opvangbak om rotzooi te voorkomen.

Dryfast bouwdroger
Muur stucken

Niet alleen voor stucwerk

Bij een bouwdroger huren wordt doorgaans direct aan stucwerk gedacht. In de praktijk is dit ook vaak het geval. Tóch komt het ook geregeld voor dat een bouwdroger voor andere doeleinden ingezet wordt. 

Zo is het een effectieve manier om vocht uit een kamer te drijven. En daarmee direct de kans op schimmelvorming terug te dringen. Ook het stucwerk laat hierdoor minder snel los in een ruimte. Redenen genoeg dus om voor bouwdrogers huren te gaan.

Veel gestelde vragen

Als je een bouwdroger bij ons huurt kan het gebeuren dat je tegen iets aanloopt waarvan je niet weet hoe je dit op moet lossen. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen staan, misschien staat jouw vraag hier tussen? Is dit niet zo, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden jouw vraag graag!

Ophalen en retour

Ophalen is altijd op afspraak en kan op de dag dat de huur start. Ophalen kan van: 

 • Maandag tm vrijdag: 09:00–20:00
 • Zaterdag 10:00–16:00

Wij zijn niet altijd aanwezig, neem even vooraf contact met ons op om een afspraak te maken.

Retour brengen is altijd op afspraak en kan op de dag dat de huur eindigd. Retour brengen kan van:

 • Maandag t/m vrijdag: 09:00–20:00
 • Zaterdag 10:00–16:00

Wij zijn niet altijd aanwezig, neem even vooraf contact met ons op om een afspraak te maken.

Een bouwdroger is 50x50cm en 100cm hoog. Deze past in de meeste auto’s, wanneer je de bank plat legt.

Twijfel je of de bouwdroger in jouw auto past? Neem even contact met ons op, wij hebben onze drogers al in vele type auto geladen.

Wij bieden ook de mogelijkheid aan om de douche bij je te leveren en weer retour te halen. Wil je weten wat de extra kosten hiervoor zijn, neem dan even contact met ons op dan maken wij een passende prijs.

Gebruik

De bouwdroger is geschikt voor alle ruimtes in jouw huis of garage. Ook kan deze geplaatst worden in jouw kelder, zorg er wel voor dat er geen water op de vloer ligt.

Onze bouwdrogers zijn eenvoudig aan te sluiten op een 230v stopcontact.
De drogers zijn voorzien van een afvoerslang voor het water, deze plaatst je boven een emmer of specikuip.
Zorg ervoor dat de emmer of kuip altijd lager is dan de afvoer.

Wij adviseren altijd de droger na transport 24 uur rechtop te laten staan alvorens deze in te schakelen.
De bouwdroger zal na het inschakelen enige tijd nodig hebben om te drogen. Dit is ook afhankelijk van de vochtigheid en temperatuur in de ruimte.

Algemeen

Nadat je onze bouwdroger weer retour heeft gebracht en wij deze hebben gecontroleerd storten wij binnen 5 dagen de borg terug.
Mochten wij na controleren nog onderdelen missen zullen wij altijd contact met je opnemen, zodat deze alsnog retour geleverd kunnen worden of om een eventuele vergoeding te bespreken.

Tijdens een verbouwing kunnen altijd dingen tegen zitten, dat is erg vervelend. Zit het even tegen en verwacht je de bouwdroger langer nodig te hebben neem dan contact met ons op, we kijken dan samen naar een passende oplossing.

Wij hanteren standaard een betalingstermijn van 14 dagen. Boek je verder vooruit of betaal je liever pas bij het ophalen? Neem even contact met ons op dan bespreken wij de mogelijkheden met je.
De factuur dient ten alle tijde betaald te zijn voordat je de bouwdroger meeneemt of opgeleverd krijgt.

Jouw vraag is nog niet beantwoord? Neem gewoon even contact met ons op, wij helpen je graag verder.